Risklatkager - Klatkager

Risklatkager - Klatkager

Det behøver du:

RISKLATKAGER – KLATKAGER CA. 25 STK. TILBEREDNINGSTID/ARBEJDSTID: CA. 40 MIN.

3 l risgrød (1 portion risgrød)
3 spsk hvedemel (30 g)
2-3 æg
1 vaniljestang
1 tsk revet økologisk citron- eller appelsinskal
40 g smør (3 spsk)

Så let er det:

Rør risgrød, mel og æg sammen. Tilsæt et æg ad gangen. Dejen skal være tyktflydende. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud (s. 44). Rør dem i dejen sammen med revet citron - eller appelsinskal. Smelt smør på en pande og steg klatkager af 2-4 spsk dej ca. 3 min. på hver side ved jævn varme. Klatkagerne skal være lysebrune. Serveres lune.

TILBEHØR Fx syltetøj og flormelis.

TIP Klatkager kan også tilberedes af fx hirse- eller grovgrød.


Få flere opskrifter, madtips og info om Madakademiet - meld dig til vores nyhedsbrev, der udkommer 4-6 gange årligt.

Kan du lide hvad du læser? Al mad her på siden kommer fra Højskolen Suhrs Madakademiet. Vi afholder også korte kurser, aftenkurser og laver teambuildingevents, hvis det har interesse.Læs mere her og se om et højskoleophold er noget for dig.