Mysligrød

Source: Suhr Mad

Det behøver du:

4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID: CA. 12 TIMER ARBEJDSTID: CA. 15 MIN.

1 dl knækkede hvedekerner (55 g)
1 dl rugkerner (55 g)
1 dl grødris (risgryn) (90 g)
11 l vand
100 g tørret frugt fx æble, abrikos eller rosiner
1 dl hasselnøddeflager (50 g)
3 spsk sesamfrø (20 g)
2 spsk kokosmel (10 g)
ca. 1 tsk groft salt

Så let er det:

Bland kerner og ris med vand i en gryde. Sæt det køligt mindst 12 timer. Skær evt. den tørrede frugt i mindre stykker. Kog det med resten af ingredienserne 45-60 min. under låg. Rør jævnligt over hele bunden. Smag til med salt.

TILBEHØR Fx mælk, saft, smørklat og/eller sukker.

GROVGRØD Kog grøden uden tørret frugt, nødder, sesamfrø og kokos.


Få flere opskrifter, madtips og info om Madakademiet - meld dig til vores nyhedsbrev, der udkommer 4-6 gange årligt.

Kan du lide hvad du læser? Al mad her på siden kommer fra Højskolen Suhrs Madakademiet. Vi afholder også korte kurser, aftenkurser og laver teambuildingevents, hvis det har interesse.Læs mere her og se om et højskoleophold er noget for dig.