Koldhævet sigtebrød

Source: Suhr Mad

Det behøver du:

1 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 14 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.

25 g gær (1 pakke)
6 dl mælk
250 g fint rugmel (4 dl)
750 g hvedemel (ca. 12 dl)
2 tsk groft salt
pensling: æg eller mælk
drys: evt. kommen

Så let er det:

Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl kold mælk. Tilsæt resten af mælken. Rør rugmel i. Sigt ca. 3⁄4 af hvedemelet i og tilsæt salt. Ælt dejen og tilsæt evt. mere hvedemel. Dejen skal være smidig og glat. Strø lidt mel over dejen og lad den hæve tildækket et køligt sted, evt. i køleskab, 10-12 timer. Ælt dejen igennem og form et brød. Kom det evt. i brødform beklædt med bagepapir. Lad det efterhæve i ca. 1 time ved stuetemperatur. Pensl med sammenpisket æg eller mælk. Drys evt. med kommen. Bages nederst i ovn ved 200°C ca. 50 min. Brødet er færdigbagt, når det er lysebrunt og lyder hult ved bank på undersiden. Afkøl på rist.

TIP Del dejen i 2 dele og bag i stedet 2 brød. Bag ca. 40 min.


Få flere opskrifter, madtips og info om Madakademiet - meld dig til vores nyhedsbrev, der udkommer 4-6 gange årligt.

Kan du lide hvad du læser? Al mad her på siden kommer fra Højskolen Suhrs Madakademiet. Vi afholder også korte kurser, aftenkurser og laver teambuildingevents, hvis det har interesse.Læs mere her og se om et højskoleophold er noget for dig.