Markus Grigos lakrids og tranebær småkager

Markus Grigos lakrids og tranebær småkager

Source: Markus Grigo: Hjemmebag i tykke skiver og store mundfulde.

Det behøver du:

Disse lakrids-tranebær småkager fra Markus Grigo er super populære og lette at lave - prøv dem!

500 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
60 gram lakridspulver (købes i specialbutikker)
125 gram soltørrede tranebær
375 gram koldt saltet smør
500 gram fint rørsukker
ca. 2 æg.

Så let er det:

Sigt hvedemelet sammen med bagepulver i en røreskål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør på en røremaskine med vingen (ikke piskeriset), til smørret er kørt ud. Eller finddel det med hænderne, til smørret ikke kan mærkes mere. Tilsæt nu sukker og æg. Kør kun, til dejen lige samler sig. Det er meget vigtigt, så småkagerne ikke mister deres sprøde struktur. Eller ælt forsigtigt med hænderne og saml hurtigt dejen.

Del dejen i klumper på 500 gram og tril dem i lange pølser med en diameter som en tyvekronemønt. Rul dejpølserne ind i bagepapir og læg dem i fryseren til de er hårde.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær pølserne i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir eller en silikonemåtte. Bag dem ca. 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. Opbevares bedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt, eller anden lukket beholder.

 

Kilde: Markus Grigos "Hjemmebag i tykke skiver og store mundfulde"

Få opskriften på Markus Grigos Lakridskage med hindbærmousse


Få flere opskrifter, madtips og info om Madakademiet - meld dig til vores nyhedsbrev, der udkommer 4-6 gange årligt.

Kan du lide hvad du læser? Al mad her på siden kommer fra Højskolen Suhrs Madakademiet. Vi afholder også korte kurser, aftenkurser og laver teambuildingevents, hvis det har interesse.Læs mere her og se om et højskoleophold er noget for dig.